6 کاربرد افیلیت مارکتینگ در ایران برای درآمد زایی
افیلیت مارکتینگ یکی از انواع بازاریابی بینقص به نظر میرسد. کافی است یک وبسایت راهاندازی کنید، چند لینک معرف در آن قرار میدهید و سپس کسب درآمدی را که همیشه آرزو داشتید شروع میکنید. به همین سادگی!
بسیاری از وبلاگنویسان و اینفلوئنسرها از این راه پول خوبی به دست میآورند. با این حال شاید این سؤال برای شما مطرح شود که آیا در ایران کاربردهای افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش به همین دو مورد خلاصه میشوند؟ خیر!
از میکروسایتها و ایمیل مارکتینگ گرفته تا بازاریابی ویدئویی، شما این فرصت را دارید که از این راه درآمد معقول و مطلوبی کسب کنید. شاید شما نتوانید مانند یک اینفلوئنسر عمل کنید اما در حد و اندازۀ خودتان میتوانید از افیلیت مارکتینگ سود ببرید.
در این یادداشت با یکدیگر ابتدا به بررسی ۶ کاربرد افیلیت مارکتینگ در ایران و سپس مزایای مختلف این نوع بازاریابی میپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
افیلیت مارکتینگ چیست؟
قبل از پرداختن به کاربردهای افیلیت مارکتینگ یا همکاری فروش در ایران اجازه دهید نگاهی سریع به تعریف آن بیندازیم. شما در این نوع بازاریابی محصول دیگران را به ازای دریافت کمیسیون برای هر فروش تبلیغ میکنید.
به احتمال زیاد در بسیاری از وبسایتهایی که روزانه به آنها سر میزنید با گزینههایی مانند «لینک معرف» مواجه شدهاید. این همان لینکی است که به کمیسیون برای میزبان ختم میشود.
ساز و کار همکاری در فروش بسیار آسان است. شما ابتدا باید یک پلتفرم برای همکاری در فروش را پیدا کنید. از مهمترین و معروفترین پلتفرمهای افیلیت مارکتینگ در ایران میتوان به دیجیکالا، ترب و کشینه اشاره کرد.
سپس به بررسی این پلتفرم بپردازید. چه نوع محصولات یا خدماتی ارائه میکند؟ روشهای پرداخت آن چیست؟ کمیسیونی که برای هر فروش در نظر گرفته چقدر است؟ این به شما کمک میکند تا با آگاهی کامل قدم بردارید.
هر کدام از برنامههای همکاری در فروشی که برای شما جذاب بود را انتخاب کنید. سپس نسبت به ثبتنام اقدام کنید و منتظر تأیید از طرف مقابل بمانید.
پس از تأیید ثبتنام وقت آن شده است که به تولید محتوا بپردازید. لینکهای معرف خود را در وبسایت، خبرنامه، شبکههای اجتماعی و هر جای دیگری که میتوانید بگذارید.
هدف شما هدایت مخاطب هدفتان به سمت خرید یک محصول یا استفاده از یک خدمت مشخصشده است.
فعالیتهای شما از طریق یک لینک که به آن لینک معرف گفته میشود پیگیری میشوند. اگر مخاطب از طریق این لینک محصول را بخرد یا از خدمت استفاده کند مبلغی به شما پرداخت میشود. افیلیت مارکتینگ یک بازی دو سر برد برای تبلیغدهنده و معرف است.
حال که به طور کلی با روند همکاری در فروش آشنا شدید وقت آن شده است که به بررسی کاربردهای افیلیت مارکتینگ در ایران بپردازیم.
۱. اینفلوئنسر مارکتینگ
این روزها به لطف همهگیری شبکههای اجتماعی و وبسایتهایی مانند یوتیوب، اینفلوئنسرها یکی از چهرههای اصلی افیلیت مارکتینگ به شمار میآیند.
اگرچه افراد زیادی مانند بازیگران و خوانندگان به واسطۀ شغلشان به یک اینفلوئنسر تبدیل شدهاند اما بسیاری از مردم عادی به دلیل توانایی تولید محتوای جذاب و گیرا و تعامل با مخاطبان خود به شهرت رسیدهاند.
یکی از کاربردهای افیلیت مارکتینگ، درآمدزایی از همین محبوبیت است. در حقیقت اگرچه ممکن است برندها برای تبلیغ محصولات خود به اینفلوئنسرها پول بدهند اما یک اینفلوئنسر با افیلیت مارکتینگ میتواند یک جریان درآمدی همیشگی برای خود ایجاد کند.
اگر شما هم صفحهای با مخاطب پرشور در یکی از شبکههای اجتماعی دارید میتوانید آستینها را بالا بزنید و از همین امروز از این نوع بازاریابی به کسب درآمد بپردازید. از اعتماد مخاطبان علاقهمند خود استفاده کنید و لینک افیلیت خود را در اختیارشان بگذارید.
به عنوان مثال در اینستاگرام میتوانید لینک افیلیت خود را به روشهای زیر تبلیغ کنید:
- اضافه کردن لینک به بیو و فراخواندن فالوورهایتان به کلیک کردن روی آن
- تگ کردن برند هنگام تبلیغ محصولشان
- استفاده از استوریهای اینستاگرام و IGTV برای صحبت کردن دربارۀ محصولات و خدمات
- تولید محتوای آموزشی رایگان مانند مقایسۀ محصولات، راهنماها و نکات آموزنده
شما باید مخاطب خود را به کلیک کردن روی لینک خود تشویق کنید. در حقیقت صرفاً تولید محتوا به تنهایی نمیتواند مخاطب را به سمت محصول یا خدمت مورد نظر شما هدایت کند. مخاطب باید بداند که چه کاری انجام دهد. از اینرو از یک فراخوان عمل قوی استفاده کنید تا روی لینک افیلیت شما کلیک کند.
در آخر باید به این مسئه اشاره شود که سراغ هر محصولی نروید. محصول یا خدمتی متناسب با بازار خود انتخاب کنید. شما قرار نیست اعتماد مخاطب را که برای به دست آوردن آن زحمت کشیدهاید از دست بدهید.
۲. بلاگ نویسی
افیلیت مارکتینگ یک انتخاب عالی برای وبلاگنویسانی است که میخواهند از محتوای خود درآمد کسب کنند.
یک وبلاگنویس به طور معمول در یک زمینۀ خاص فعالیت میکند و محصولات یا خدمات مورد علاقۀ مخاطبان خود را با آنها به اشتراک میگذارد. به عنوان مثال این محصول میتواند یک کارت بانکی جدید یا یک ساعت مچی هوشمند برای ورزش کردن باشد.
این روش به انتخاب صحیح محصول و خدمت مورد نظر بستگی دارد. در حقیقت هر چقدر که محصول و خدمت با نیازها و خواستههای بازار شما متناسبتر باشد، درآمدتان بیشتر خواهد شد. با این حال بد نیست بدانید که با انتخاب اشتباه ممکن است مخاطبان خود را برای همیشه از دست بدهید.
برای همکاری در فروش از طریق بلاگنویسی، لینکهای افیلیت خود را در پستهای بلاگتان قرار دهید. شما همچنین میتوانید لینکهایتان را به بنرها و کلیپهای ویدئویی خود اضافه کنید. حتی میتوانید به صورت پاپ آپ از مخاطب خود بخواهید روی لینک شما کلیک کند.
علاوه بر این میتوانید لینکهای افیلیت خود را همراه با پستهای بلاگتان در شبکههای اجتماعی قرار دهید یا آن را برای مخاطبانتان ایمیل کنید!
برای افزایش درآمد به مخاطبانتان احترام بگذارید. از اینرو زیادهروی نکنید و طبیعی رفتار کنید. مخاطب نباید تصور کند که هدف شما تنها و تنها فروش و کسب درآمد است. به عنوان مثال میتوانید برای قرار دادن لینکتان به مقایسۀ محصول یا خدمت مورد نظر با سایر محصولات و خدمات بپردازید.
برای افزایش اثربخشی و از دست ندادن مخاطبانتان بهتر است مطمئن شوید که پیش از هر چیزی برای آنها ارزش خلق میکنید.
۳. لینک های معرف
شما وقتی در یک پلتفرم افیلیت مارکتینگ ثبتنام میکنید یک لینک شخصی در اختیارتان گذاشته میشود که به عنوان لینک معرف شناخته میشود. لینکهای معرف از دیگر کاربردهای افیلیت مارکتینگ در ایران برای درآمدزایی به شمار میآیند.
وقتی بازدیدکنندگان وبلاگتان، اعضای خبرنامه یا صفحۀ کاربری شما در یکی از شبکههای اجتماعی روی این لینک کلیک کنند و محصول را بخرند یا از خدمتی استفاده کنند، شما کمیسیون دریافت خواهید کرد.
برای مثال یکی از صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال که کار خود را به تازگی شروع کرده است به ازای دعوت دوستان، بخشی از سود معاملۀ آنها را در اختیار شما میگذارد. در واقع ۲۵ درصد از کارمزد معاملات دوستانی که دعوت کردهاید به شما تعلق میگیرد. کافی است از طریق لینک معرف اختصاصی شما در این صرافی ثبتنام کنند.
لینک معرف خودتان را میتوانید از طریق خبرنامه برای مخاطبانتان ارسال کنید. از آن گذشته میتوانید در بخش نظرات پستهای بلاگ یا شبکههای اجتماعی، لینک معرف خود را به اشتراک بگذارید.
یکی دیگر از استراتژیهای تبلیغ لینک معرف، تولید محتوای آموزشی است. علاوه بر این شما میتوانید به مقایسۀ محصولات یا خدمات مختلف در محتوای خود بپردازید و مخاطبانتان را به خرید محصول یا استفاده از خدمات مورد نظرتان ترغیب کنید.
بنرها و محتواهای ویدئویی هم میتوانند به شما کمک کنند. شما همچنین میتوانید یک گروه در پیامرسانها مانند تلگرام و واتساپ ایجاد کنید و به تبلیغ لینک معرف خود بپردازید.
همانطور که مشاهده میکنید روشهای زیادی برای تبلیغ لینک معرف وجود دارد. با این حال قبل از ارائۀ لینک معرف خود بهتر است به ایجاد رابطه با سایر افراد بپردازید.
سعی کنید لینک معرف خود را به تنهایی و مستقیم در اختیار مخاطب نگذارید. در حقیقت بهتر است محتوایی مفید و متناسب با نیاز آنها ارائه کنید و سپس همراه با آن، لینک معرف خود را به اشتراک بگذارید.
۴. شبکه های اجتماعی
این روزها شبکههای اجتماعی به بخشی از زندگی اغلب افراد جامعه تبدیل شدهاند. کاربران ساعتهای زیادی را در طول روز به گشت و گذار در این شبکهها اختصاص میدهند.
شما میتوانید با کمک افیلیت مارکتینگ از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. کافی است لینک افیلیت خود را بردارید و آن را در اختیار کاربران بگذارید.
قبل از هر چیزی مطمئن شوید که قوانین کانال مورد نظر خود را رعایت میکنید. به خاطر داشته باشید که در صورت نقض قوانین با جریمههایی مواجه میشوید و حتی ممکن است صفحۀ کاربری خود را از دست دهید.
روشهای زیادی برای به اشتراک گذاشتن لینکهای افیلیت در شبکههای اجتماعی وجود دارد. به عنوان مثال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تبلیغات اینستاگرام
- صفحههای شخصی
- گروهها
- پستهای تبلیغاتی و رپورتاژها
- استوریها
- کامنتها
۵. لیست ایمیل
شما ابتدا یک لیست ایمیل ایجاد میکنید و سپس لینک افیلیت خود را همراه با خبرنامه برای مخاطبان خود میفرستید. اگر مخاطبانتان روی لینک کلیک کنند و محصول مورد نظر را بخرند یا از خدمتی استفاده کنند شما کمیسیون خود را دریافت می کنید.
لیست ایمیل یکی از متداولترین و قدیمیترین کاربردهای افیلیت مارکتینگ در ایران به منظور کسب درآمد به شمار میآید. این لیستها محبوبیت خود را مدیون این مسئله هستند که نرخ تعامل و گستردگی آنها حائز اهمیت است و نیاز نیست که تنها در یک بازار مشخص فعالیت کنید.
در حقیقت شما با کمک یک محتوای جذاب و گیرا میتوانید در هر بازاری لینک افیلیت خود را تبلیغ کنید و به کسب درآمد بپردازید. لازم به ذکر است که برای اثربخشی باید نیاز و خواستۀ لیست ایمیل خود را درک کنید. محتوای شما باید در راستای نیاز آنها باشد.
۶. تولید محتوای ویدئویی
آمارها و ارقام نشان میدهند که مردم به شدت به محتوای ویدئویی علاقه دارند. برای درک بهتر این موضوع کافی است تنها به ۲.۱ میلیارد کاربر فعال یوتیوب دقت کنید.
اگرچه یوتیوب توانسته کاربران بسیار زیادی را جذب کند اما شما میتوانید از سایر شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام برای به اشتراک گذاشتن محتوای ویدئویی خود استفاده کنید.
همانطور که میدانید کاربران ایرانی به دلیل عدم دسترسی به سایر پلتفرمها بیش از هر جایی در اینستاگرام حضور دارند. از اینرو شما میتوانید از این فرصت استفاده کنید تا به کسب درآمد بپردازید.
محتوای ویدئویی به راحتی توسط کاربران مصرف میشود. شما میتوانید از این محتواها برای نشان دادن چگونگی استفاده از محصول و مزیتهای آن استفاده کنید.
پس از آماده کردن یک ویدئو دربارۀ محصول یا خدمت مورد نظر کافی است لینک افیلیت مرتبط با آن را در بیو اینستاگرام خود قرار دهید.
سپس محتوای ویدئویی خود را در اختیار فالوورهایتان بگذارید و از آنها بخواهید برای خرید این محصول یا استفاده کردن از خدمت اشارهشده در ویدئو روی آن کلیک کنند.
محتوای ویدئویی به شما برای کسب اعتماد و جلب توجه کمک میکند. از اینرو سعی کنید با مخاطبان خود صادق باشید. مزایا و معایب را در ویدئوی خود پوشش دهید. علاوه بر این محصول را همانطور که هست معرفی کنید!
سخن آخر
افیلیت مارکتینگ که به عنوان همکاری در فروش هم شناخته میشود، راهی ساده برای کسب درآمد از محتوا به شمار میآید.
اگرچه در گذشته وبلاگنویسی و لیستهای ایمیل تنها راههای به اشتراک گذاشتن لینک افیلیت بودند اما در حال حاضر زمین بازی تغییر کرده است. شما در این یادداشت با کاربردهای دیگر افیلیت مارکتینگ از جمله درآمدزایی از شبکههای اجتماعی یا محتوای بلاگ آشنا شدید.
به جرأت میتوان گفت که این روزها شما میتوانید از هر گوشۀ دنیای آنلاین با کمک لینک معرف خود به کسب درآمد بپردازید. با این حال آیا همه چیز در به اشتراک گذاشتن لینک شما خلاصه میشود؟ بدون شک خیر!
کسب درآمد بیشتر به کیفیت محتوایی بستگی دارد که با مخاطب به اشتراک میگذارید. اگر لینک را به تنهایی و مستقیم در اختیار او بگذارید شانسی برای برنده شدن نخواهید داشت.
از آن گذشته تلاش کنید محصول یا خدمتی را به مخاطب معرفی کنید که متناسب با نیازهای او باشد. او نباید تصور کند که شما تنها به دنبال فروش و کسب درآمد هستید. به خواستههای او احترام بگذارید و تلاش کنید تا اعتمادش را جلب کنید. با شکل دادن یک رابطه بر پایۀ اعتماد و اطمینان میتوانید یک جریان درآمدی ثابت برای خود داشته باشید.
آیا تا به حال از لینکهای معرف استفاده کردهاید؟ کدام روش برای شما مناسبتر است؟ نظر و تجربۀ خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.
One Response
پست مفیدی بود 👌🏻✅