شناخت کسبوکارهای موفق در دنیا به شما کمک میکند تا با ایدهها و استراتژیهای مختلف آشنا شوید و مسیرهای مختلف برای موفقیت را بشناسید. ما در مقاله کسبوکار موفق، چگونگی موفق شدن در کسبوکار را توضیح دادهایم و در این مقاله میخواهیم به بررسی کسبوکارهای موفق دنیا و ویژگی آنها بپردازیم.
10 ویژگی کسبوکارهای موفق دنیا
ویژگیها و معیارهای مختلفی وجود دارد که نشان میدهد یک کسبوکار موفق است یا نه. اما واقعا چطور میتوان تشخیص داد که ویژگیهای یککسبوکار موفق چیست؟ وقتی به کسبوکارهای موفق دنیا نگاه میکنیم تمامشان چند ویژگی مشترک دارند. ما در مقاله ایجاد کسبوکار موفق ویژگی کسبوکارهای موفق را نام بردیم و به صورت کامل توضیح دادیم و در این جا تنها به نام بردن 10 ویژگی کسبوکارهای موفق در دنیا کفایت میکنیم.
1. دید واضح
2. برنامه تجاری(business plan)
3. داشتن اهداف کوتاه مدت
4. توسعه مهارت
5. بازاریابی عالی
6. شناخت مشتریان
7. تغییرپذیری
8. آمادگی از لحاظ مالی
9. تسلیم ناپذیری
10. خودباوری
معرفی چند شرکت موفق در دنیا
حالا که ویژگیهای شرکتهای موفق را میدانید میخواهیم چند شرکت موفق در دنیا را به همراه دلیل موفقیت آنها بررسی کنیم. در نظر داشته باشید که اینها استراتژیهایی هستند که شرکت های نیمه موفق را به شرکتهایی عالی و با سوددهی بالا تبدیل کردند پس احتمالا دانستن استراتژی و داستان آنها به شما کمک خواهد کرد.
• ردبول
ردبول دارای دو تکنیک مهم برای موفقیت است:
1. اسپانسری رویدادهای ورزشی
2. بسته بندی جذاب
از گرندپری ردبول ایندیاناپولیس گرفته تا مسابقه هوایی ردبول در انگلستان و مسابقه صابوکس ردبول در اردن، استراتژی قدرتمند بازاریابی ایونتی این برند باعث شناخته شدن آنها در همه جا شده. همچنین جدا از رویدادها وایونتها، بسته بندی ردبول نیز در جذابیت جهانی آن نقش دارد. و میتوان گفت که بیشتر در مبحث شناخت مخاطب و پرسونا کارکرده و میداند که مخاطبش فرد ورزشی و پرانرژی است.
• Airbnb
این شرکت که با تمرکز بر شبکههای اجتماعی و شناخت بازار به موفقیت رسیده، یک پلتفرم رزرو و اجاره اقامتگاه شخصی در دنیا است که در سال 2008 در سانفرانسیسکو تاسیس شد.
از آن زمان، Airbnb به بیش از 1،500،000،000 کاربر در 34،000+ شهر در سراسر جهان رسیده است.
در ژانویه 2015، Airbnb کمپین رسانههای اجتماعی را با هشتگ #OneLessStranger راهاندازی کرد. این شرکت از این کمپین به عنوان “یک آزمایش جهانی و اجتماعی” یاد کرد، که در آن Airbnb از جامعه میخواست مهمان نوازی تصادفی را برای غریبهها انجام دهند و سپس با آن شخص فیلم یا عکس گرفته و با استفاده از هشتگ به اشتراک بگذارد.
تنها سه هفته پس از شروع کمپین، بیش از 3،000،000 نفر در سراسر جهان مشغول کار تولیدمحتوا یا صحبت در مورد کمپین بودند.
• نایک
شرکت نایک با فراهم کردن یک بستر آنلاین این امکان را به مشتریان خود میدهد تا بدون حضور فیزیکی در فروشگاه، کفش مورد علاقه خود را از طریق پلتفرم Nike ID طراحی کنند و این نشان دهنده احترام به علایق و سلیقه مشتری است.
نایک با قرار دادن قدرت طراحی به دست مصرف کننده، قادر به ارائه محصولات سفارشی متناسب با ترجیحات و سبکهای مختلف فرهنگی است.
• مک دونالد
همه ما میدانیم که مک دونالد یک برند جهانی موفق است. مک دونالد ضمن حفظ برند تجاری اصلی خود، تلاشهای بازاریابی کلانی را انجام میدهد. مک دونالد به معنای واقعی کلمه، طعم محلی را در کشورهای مختلف با موارد منوی خاص منطقه ایجاد میکند. و این یعنی همان انعطاف پذیری که در ویژگیهای کسبوکارهای موفق از آن یاد کردیم.
در سال 2003، مک دونالد McArabia، ساندویچ نان تخت را به رستوران های خود در خاورمیانه معرفی کرد. مک دونالد همچنین ماکارون ها را به منو غذاهای فرانسوی خود اضافه کرده است.
• کوکاکولا
کوکاکولا یک نمونه عالی ازیک برند تجاری است که از تلاش های بازاریابی بین المللی استفاده میکند. کوکاکولا با وجود اینکه یک شرکت بزرگ است، بر برنامه ریزی در جوامع کوچک تمرکز میکند و زمان و هزینه زیادی را در کارهای خیرخواهانه در مقیاس کوچک میگذارد که به نحوی سرمایهگذاری محسوب میشود. پس هدفگذاری کوتاه مدت و بازاریابی عالی از جمله عوامل موفقیت کوکاکولا است.
به عنوان مثال، در مصر، كوكاكولا 650 تأسیسات آب تمیز در روستای بنی سوئف احداث كرده و وعدههای غذایی ماه رمضان را برای كودكان در بخشهایی از خاورمیانه تامیین میکند. در هند، این برند از طرح پشتیبانی از “مدرسه من” برای بهبود امکانات در مدارس محلی حمایت میکند.
سخن آخر
کسبوکارهای موفق با به کارگیری استراتژیها و نوآوریهای مختلف خودشان را در مسیر موفقیت قرار میدهند. یعنی آنچه یک کسبوکار را موفق کرده و از سایر کسبوکارها جدا میکند، نحوهی انتخاب این استراتژیها با توجه به شرایط کسبوکار و خلاقیتهای مختلف آن است. اگر آرزوهای جهانی برای کسبوکار خود دارید، باید بدانید مشترکات در جوامع مختلف چیست؟ و چطور میتوانید محصول خود را برای این بازارهای مختلف بومی سازی کنید. جدا از آن شما با در نظر گرفتن ویژگی های کسبوکار موفق (که به طور کامل در مقاله کسبوکار موفق توضیح داده شده است) و الهام گرفتن از کسبوکارهای موفق دنیا، میتوانید وجوه اشتراک زیادی پیدا کرده و کسبوکار خود را در مسیر رشد، تکامل و موفقیت قرار دهید.