x
x
Practice to increase emotional intelligence

تمرین برای افزایش هوش هیجانی

هوش هیجانی یا EQ مهارتی مهم در دنیای حرفه‌ای است. به بیان ساده، هوش هیجانی یک روند نیست. شرکت‌های بزرگ آماری را جمع آوری کرده‌اند که نشان می‌دهد کارکنان با هوش هیجانی بدون شک روی بهره‌وری اصلی تأثیر می‌گذارند. در حقیقت، شرکت‌هایی با کارمندانی که از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند، افزایش عمده فروش و بهره‌وری کل را مشاهده می‌کنند. در یک محل کار رقابتی، توسعه مهارت‌های EQ برای موفقیت حرفه‌ای شما حیاتی است. هوش هیجانی شما در هر سطحی که باشد می‌تواند توسعه یافته و رشد کند.
در مقالات قبلی به نشانه‌ها و عوارض هوش هیجانی پایین اشاره کردیم، در این مقاله قصد داریم به راهکارها و تمریناتی بپردازیم که باعث افزایش هوش هیجانی می‌شوند.

1. از یک سبک قاطعانه در برقراری ارتباط استفاده کنید.

ارتباط قاطعانه برای رسیدن به احترام تا حد زیادی موثر است، بدون این‌که بخواهید خیلی پرخاشگرانه یا منفعلانه برخورد کنید. افراد باهوش هیجانی می‌دانند که چگونه نظرات و نیازهای خود را به صورت مستقیم و در عین حال با حفظ احترام دیگران بیان کنند.

سبک قاطعانه در برقراری ارتباط

2. به جای واکنش سریع، پاسخگوی تعارضات باشید.

در موارد تعارض، بروز احساسات و احساس خشم معمول است. فرد باهوش هیجانی می‌داند که چگونه در شرایط استرس‌زا آرامش خود را حفظ کند. آن‌ها تصمیم تکانشی نمی‌گیرند که منجر به مشکلات بزرگتری شود. آن‌ها درک می‌کنند که در مواقع درگیری هدف پیدا کردن یک راه حل است و با آگاهی انتخاب می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که اقدامات و گفتارشان با آن همخوانی دارد.

3. از مهارت‌های گوش دادن فعال استفاده کنید.

در گفتگوها، افراد باهوش از نظر هیجانی به جای این‌که منتظر باشند تا نوبتشان شود که صحبت کنند، به وضوح گوش می‌دهند. آن‌ها قبل از پاسخ دادن، مطمئن می‌شوند که آن‌چه گفته شده را درک کرده‌اند.
آن‌ها هم‌چنین به جزئیات غیرکلامی مکالمه توجه می‌کنند. این کار از سوتفاهم جلوگیری می‌کند، به شنونده اجازه می‌دهد تا به درستی پاسخ دهد و احترام به شخصی که با او صحبت می‌کنیم را نشان می‌دهد.

مهارت‌ گوش دادن فعال

4. انگیزه داشته باشید.

افراد باهوش هیجانی، انگیزه شخصی دارند و نگرش آن‌ها به دیگران نیز انگیزه می‌دهد. آن‌ها هدف‌گذاری می‌کنند و در برابر چالش‌ها مقاوم هستند.

5. راه‌های حفظ نگرش مثبت را تمرین کنید.

قدرت نگرش خود را دست کم نگیرید. اگر شخصی اجازه دهد، نگرش منفی به راحتی دیگران را آلوده می‌کند. افراد باهوش هیجانی از روحیه اطرافیان خود آگاهی دارند و بر اساس آن از نگرش خود محافظت می‌کنند. آن‌ها می‌دانند برای داشتن یک روز خوب و چشم‌انداز خوش بینانه دقیقا باید چه کاری انجام دهند. این کار می‌تواند شامل صرف صبحانه یا ناهار عالی، انجام نماز یا مراقبه در طول روز یا نگه داشتن نقل قول‌های مثبت روی میز یا رایانه آن‌ها باشد.

6. خودآگاهی را تمرین کنید.

افراد باهوش از نظر هیجانی، خودآگاه و شهودی هستند. آن‌ها از احساسات خود و این‌که چگونه می‌توانند بر اطرافیان خود تأثیر بگذارند آگاه هستند. آن‌ها هم‌چنین احساسات و زبان بدن دیگران را درک می‌کنند و از این اطلاعات برای افزایش مهارت‌های ارتباطی خود استفاده می‌کنند.

7. به انتقاد توجه کنید.

یک بخش مهم در افزایش هوش هیجانی شما، مهارت انتقاد است. این که بتوانید انتقاد کنید. افراد با EQ بالا به جای آزرده شدن یا گرفتن حالت تدافعی، چند لحظه طول می‌کشد تا بفهمند ریشه انتقاد از کجاست، چگونه بر عملکرد دیگران یا خود آن‌ها تأثیر می‌گذارد و این‌که چگونه می‌توانند به طور سازنده‌ای هر مسئله را حل کنند.

8. با دیگران همدلی کنید.

افراد باهوش هیجانی می‌دانند چگونه همدلی کنند. آن‌ها می فهمند که همدلی صفتی است که قدرت عاطفی را نشان می دهد، نه ضعف را. همدلی به آن‌ها کمک می‌کند تا در سطح اولیه انسانی با دیگران ارتباط برقرار کنند. با همدلی دریچه‌ای برای احترام و تفاهم متقابل بین افراد با نظرات و موقعیت‌های متفاوت باز می‌شود.

9. از مهارت‌های رهبری استفاده کنید.

افراد باهوش هیجانی مهارت‌های رهبری بسیار خوبی دارند. آن‌ها استانداردهای بالایی برای خود دارند و الگویی برای پیروی دیگران هستند. آن‌ها با ابتکار، عمل می‌کنند و مهارت‌های زیادی در تصمیم گیری و حل مسئله دارند. این امر باعث می‌شود تا عملکرد آن‌ها در زندگی و محل کار افزایش یابد و نتیجه بهتری بگیرند.

مهارت‌ رهبری

10. نزدیک و خوش مشرب باشید.

افراد باهوش هیجانی، افراد قابل دسترسی هستند. آن‌ها لبخند می‌زنند و وجه مثبتی از خود بروز می‌دهند. آن‌ها از مهارت‌های اجتماعی مناسب بر اساس رابطه خود با هر فرد در هر کجا که هستند استفاده می‌کنند. آن‌ها مهارت‌های بین فردی بسیار خوبی دارند و می‌دانند چگونه به وضوح ارتباط برقرار کنند، چه ارتباط کلامی باشد و چه غیر کلامی.

گرچه هوش “عادی” برای موفقیت در زندگی مهم است، اما هوش هیجانی برای ارتباط خوب با دیگران و دست‌یابی به اهداف‌تان بسیار کلیدی است. بسیاری از مردم معتقدند که هوش هیجانی حداقل به اندازه هوش عادی و حتی بیشتر از آن اهمیت دارد و بسیاری از شرکت‌ها اکنون از آزمون هوش هیجانی برای استخدام پرسنل جدید استفاده می‌کنند.
هوش هیجانی آگاهی از اعمال و احساسات شماست و این‌که چگونه این موارد بر اطرافیان شما تأثیر می‌گذارند. هم‌چنین بدان معنی است که شما برای دیگران ارزش قائل هستید، به خواسته‌ها و نیازهای آن‌ها گوش می‌دهید و می‌توانید در بسیاری از سطوح مختلف با آن‌ها همدلی کنید یا با آن‌ها همذات پنداری کنید. در مقاله راه‌های تقویت هوش هیجانی شما با تمامی ابعاد هوش هیجانی و تمرین‌هایی برای تقویت آن آشنا می‌شوید.

دیدگاهتان را بنویسید