بیش از 23 درصد از استارت آپها به خاطر تیمشان شکست میخورند. یک ایده خوب تنها دلیل موفقیت یک استارت آپ نیست، و استارت آپ برای رشد به یک تیم استارت آپ خبره نیاز دارد. برای یک کارآفرینی که زندگی تجاری او تمام زندگیاش است، افزودن افراد مشابه به تیم سخت است، اما باید توجه داشته باشیم که انتخاب نادرست اعضای یک تیم منجر به هزینه های مادی و معنوی زیادی خواهد شد.
به همین دلیل است که داشتن یک تیم خوب و منسجم بزرگترین نگرانی هر استارت آپی است، تیمی که بتواند با قدرت و انگیزه، انجام کاری خاص و هدفی مشترک را در پیش بگیرد.
کار در استارت آپ به عنوان یک عضو تیم بدون شک چیزی فراتر از حقوق ماهانه، ساعات کار منظم و موارد دیگر است.
در این مقاله قصد داریم به دلایل اهمیت تیمسازی در استارت آپ و اصول مهمی که میتواند به یک کارآفرین در راهاندازی تیم خود کمک کند، بپردازیم.
دلیل اهمیت تیمسازی در استارت اپ
تیمسازی در استارتآپها از چند جهت حائز اهمیت است. یک تیم قوی در آغاز یک کار استارتآپی میتواند روند کار را متحول کند و برعکس آن نیز صادق است. تیم ضعیف یا اشتباه نیز کار شما را به نابودی میکشاند.
استخدام افراد واجد شرایط با یک نگرش مثبت برای انجام کار، شروع خوبی برای ایجاد تیم راه اندازی شما است، اما آنچه در آینده کسبوکار شما تاثیرگذار است، اطمینان از این است که استخدام هر پوزیشن شغلی هم به صورت جداگانه و هم به عنوان یک واحد منسجم به خوبی کار میکند.
تیمسازی به بهبود ارتباط کارمندان کمک میکند
فعالیتهای تیم سازی اغلب حول بهبود ارتباطات است. برقراری ارتباط در محیط کار و به ویژه در تیم های کوچک و گره خوردهای که ممکن است همزمان وظایف متعددی را انجام دهند، بسیار حیاتی است. ارتباط نادرست مسئول بسیاری از خطاهای تجاری است و وظایف تیم سازی متمرکز بر ارتباطات میتواند، به از بین بردن موانع ارتباطی که به محیط کار منتقل میشوند، کمک کند.
تیمسازی به ارتقا دوستی مثبت در محیط کار کمک میکند
بیش از 8 ساعت در روز و 5 روز در هفته، کار نزدیک به عنوان یک تیم بسیار دلپذیرتر میشود اگر افراد همچنین روابط دوستانهای در محل کار داشته باشند. دوستی در محیط کار به تقویت روحیه کارکنان کمک میکند، کارمندان را خوشبختتر و سازندهتر میکند و همچنین احتمال آزار و اذیت در محل کار را کاهش میدهد. فعالیتهای تیمسازی این فرصت را برای کارکنان شما فراهم میکند که در خارج از محیط کار با یکدیگر رابطه برقرار کنند، طرف دیگری را ببینند و پیوند تیمی آنها را تقویت کنند.
تیمسازی میتواند به کارمندان کمک کند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند
هر یک از اعضای تیم شما نقاط قوت منحصر به فرد خود را خواهد داشت، به همین دلیل آنها را استخدام کردهاید، با این حال، برخی از کارکنان نیز ممکن است اعتماد به نفس نداشته باشند که این مسئله میتواند استفاده از مهارتهایشان را در محیط کار محدود کند. فعالیتهای تیمسازی با کمک به آنها برای درک مهارتهایی که دارند و ایجاد احساس راحتی بیشتر در کنار سایر اعضای تیمشان، میتواند به افزایش اعتماد به نفس کارکنان کمک کند.
تیمسازی می تواند بهرهوری را بهبود بخشد
همانطور که قبلاً گفته شد، تیمسازی میتواند به تقویت روحیه کمک کند، اما همچنین به تیمها کمک میکند تا در شرایط تحت فشار زیاد با هم کار کنند تا به نتیجه برسند، و این مسئله، به آنها کمک میکند تا در زمان فشار به نتایج بهتری برسند.
اصول تیمسازی
برای موفقیت در تیمسازی، بهتر است به چند اصل دقت داشته باشید:
دیدگاه مشترک داشته باشید
یکی از بزرگترین مشکلاتی که منجر به شکست در تیمسازی می شود، فقدان یک چشم انداز واحد و عدم اعتقاد به موفقیت ایده است. وقتی اعضای یک تیم دیدگاههای مختلفی برای تجارت خود دارند، این اختلاف نظر ممکن است استارت آپ را از مسیر اصلی خود منحرف کند.
بنابراین، سرپرست تیم باید افرادی را انتخاب کند که اهداف مشترکی دارند یا به اهدافشان به هم نزدیک است. توجه داشته باشید که پس از انتخاب افراد، اهداف و چشم انداز مورد نظر خود را برای بقیه اعضای تیم شرح دهید و طبق آن جلو بروید؛ این به حفظ صداقت تیم شما کمک میکند.
تعداد اعضای تیم استارتآپ
ابتدا سعی کنید تیم را کوچک نگه دارید. یک استارتاپ منابع مالی محدودی دارد. بنابراین، برای تولید محصول به غیر از نیروی فنی و برنامهریز، نیروهای تمام وقت استخدام نکنید. بدانید که در ابتدا نیازی به استخدام شخص برای هر نقش نیست، بهتر است همه چندین نقش را انجام دهند.
به عنوان مثال، شخصی که طراح سایت است، ممکن است بتواند محتوا را در شبکههای اجتماعی تولید کنید، یا شخصی که حجم کاری کمتری دارد این کار را انجام میدهد.
همتیمی با دوستان و اقوام
اگر در حال همکاری با دوستان خود هستید، این را بدانید کار و دوستی از یکدیگر جدا است. بنابراین در تعاملات جدی باشید و شوخیها را کنار بگذارید.
استخدام کارآموز
به دلیل منابع محدود میتوانید از دانشجویان به عنوان کارآموز کمک بگیرید. در این مدت سعی کنید مسیر رشد را برای آنها فراهم کنید تا بعد از فارغ التحصیلی جذب بازار کار شوند.
تفاوتهای فردی را در نظر بگیرید
برای اعضای یک تیم بهتر است که در تیم، انواع مختلفی از تیپهای شخصیتی را داشته باشند. وجود افراد مختلف با دیدگاههای متفاوت باعث تکمیل یکدیگر میشود. همچنین آنها را قادر میسازد تا مسائل را از دیدگاههای مختلف بررسی کنند.
به عنوان مثال تصور کنید که همه اعضای تیم به ایدههای خود خوش بین هستند و به هیچ چشم اندازی نگاه نمیکنند و یا عوامل شکست را شناسایی نمیکنند.
حقوق
مسائل مالی یکی از موضوعات اصلی استارت آپها است. در ابتدا باید افرادی را برای تیم استارتآپ خود پیدا کنید که پس انداز داشته باشند؛ آنها حاضرند برای مدتی با دستمزد پایین کار کنند. شما میتوانید با رشد کسبوکارتان، حقوق آنها را افزایش دهید.
فراموش نکنید که باید با یکدیگر شفاف باشید و درباره مواردی مانند درصد سهام و شرایط حقوق و دستمزد کنار بیایید.
یک استارت اپ به چه پوزیشنهای شغلی نیاز دارد؟
طبق گفته سایت businessnewsdaily هشت پوزیشن شغلی مختلف وجود دارد که یک استارتآپ برای تیمسازی به آن نیاز دارد:
1. مدیرعامل
2. مدیرتولید
3. مدیر ارشد فناوری
4. مدیر ارشد بازاریابی
5. مدیر فروش
6. مدیر ارشد مالی
7. مدیر توسعه تجارت
برای داشتن یک تیم منسجم و جلوگیری از بهم ریختن آن، هرچه بیشتر اهداف خود را در نظر داشته و راه های دستیابی به آن را مرور کنید. این از انحرافاتی که ممکن است برای شما هزینه بر باشد جلوگیری میکند. دانستن روشهای تیمسازی در کسبوکار، باعث میشود مطمئن شوید که استارتآپ شما به دلیل ضعف در تیمسازی شکست نخواهد خورد.