تبلیغ نویسی صفحۀ محصول؛ 7 نکتۀ طلایی برای افزایش فروش
«آیا تبلیغنویسی محصول میتواند نقشی در فروش ایفا کند یا خیر؟» سؤالی است که این روزها ذهن بسیاری از صاحبان کسبوکارها را مشغول کرده است. اگرچه برخی از افراد نوشتن توصیفهای فوقالعاده را برای محصول نادیده میگیرند اما کسی در میدان رقابت پیروز میشود که ویژگیهای محصول را به خوبی توصیف کند.
این روزها راهاندازی یک فروشگاه آنلاین چندان دشوار نیست و هر فردی میتواند محصول دلخواه خود را بفروشد. از آن گذشته خرید آنلاین توانسته جایگاه خوبی در بین کاربران به دست بیاورد. به خصوص پس از شیوع ویروس کرونا تأمین مایجتاج به صورت آنلاین به یکی از عادتهای کاربران تبدیل شده است.
بدون در نظر گرفتن کوچکی یا بزرگی کسبوکارتان شما باید راهی برای بهره بردن از این فرصت پیدا کنید. راهاندازی کسبوکار آنلاین مثل آب خوردن است. با این حال رقابت با سایر کسبوکارها برای متقاعد کردن کاربران به آن آسانی نیست.
چه چیزی میتواند به محصول شما در جلب توجه کاربران کمک کند؟ چه چیزی بازدیدکنندگان را برای خریدن محصول شما ترغیب میکند؟ آیا ترفندهای تبلیغنویسی محصول میتوانند به شما در این نبرد کمک کنند؟
در این یادداشت قرار است با یکدیگر دربارۀ برخی از این تاکتیکها صحبت کنیم. این ترفندها میتوانند نرخ تعامل صفحۀ محصول شما و در نتیجۀ آن، نرخ تبدیل را به شدت افزایش دهند. در ادامه با ما همراه باشید.
قبل از تبلیغ نویسی محصول به چه چیزی نیاز دارید؟
قبل از شروع تبلیغنویسی محصول بهتر است تکلیف مسائل زیر را روشن کنید.
- مخاطبان هدف خود را مشخص کنید.
تا به حال کسبوکاری پیدا نشده است که بتواند بدون شناختن خریدار خود به موفقیت برسد. از اینرو مطمئن شوید که مخاطبان راغب خود را به خوبی میشناسید. از سن و جنسیت گرفته تا علایق و انگیزههای آنها را باید بدانید. عجله نکنید و برای شناختن مخاطبان هدف خود وقت بگذارید.
تمام این اطلاعات به شما کمک میکند تا بدانید برای افزایش فروش چه چیزی در صفحۀ محصول خود بنویسید.
- تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید.
برای افزایش فروش صفحۀ محصول خود باید آن را برای موتورهای جستوجو آماده کنید تا مخاطبان هدفتان در کمترین زمان آن را پیدا کنند.
سئو با انتخاب کلمۀ کلیدی شروع میشود. از اینرو باید تبلیغنویسی محصول شما به شکلی باشد که با هدف مشتریان راغب شما مطابقت داشته باشد.
شما کلمات کلیدی را در عنوان، توضیحات صفحه، توضیحات عنوان محصول و تگ جایگزین (Alt text) قرار میدهید تا مخاطبان را به سمت صفحۀ محصول خود هدایت کنید.
حال بیایید با یکدیگر نگاهی به اجزای صفحۀ محصول اثربخش بیندازیم.
اجزای صفحۀ محصول اثربخش
ساختار محتوا در تأثیرگذاری یک صفحۀ محصول نقش بسیار مهمی ایفا میکند. هنگام تبلیغنویسی صفحۀ محصول به خاطر داشته باشید که محتوای شما باید دارای عناصر مشخصی برای جلب و حفظ علاقۀ بازدیدکننده، ترغیب او به تعامل بیشتر و ایجاد انگیزه برای کلیک کردن روی دکمۀ «افزودن به سبد خرید» باشد.
صفحۀ محصول شما باید دارای موارد زیر باشد:
- یک عنوان جذاب مربوط به اطلاعاتی که کاربر در صفحۀ محصول پیدا میکند.
- یک تصویر گیرا یا حتی چند تصویر با کیفیت از محصول شما
- توضیحات شفاف و گویا که در آن شما باید با پیشبینی نیاز و خواستۀ خریدار، ویژگیهای محصولتان را به مزیتی برای رفع آن تبدیل کنید.
- استفاده از محتوای بصری مانند دستورالعمل ویدئویی استفاده از محصول، نمودارها و جداول
- شما به اعتماد مخاطب نیاز دارید؛ از اینرو از مواردی مانند نظرات مشتریان و تضمینهای مختلف برای ایجاد حس امنیت استفاده کنید. نشان دهید که خریدار میتواند به کسبوکار شما اعتماد کند.
- فراخوان عمل را فراموش نکنید. آنها را به خرید محصول تشویق کنید.
- تجربۀ مشتریان قبلی شما میتواند به تمام سؤالهای بازدیدکنندگان جدید پاسخ دهد. از آنها در صفحۀ محصول بهره ببرید.
صفحۀ محصول شما همان نقطهای است که بازدیدکننده را به یک خریدار تبدیل میکند. سعی کنید یک فضای امن ایجاد کنید تا بتوانید او را به سمت خرید سوق دهید. حال دیگر وقت آن شده است که ۷ ترفند تبلیغنویسی صفحۀ محصول برای افزایش فروش را با شما در میان بگذاریم.
۷ ترفند تبلیغ نویسی صفحۀ محصول برای افزایش فروش
نرخ تبدیل برای برخی از افراد به یک غول بزرگ تبدیل شده است. با این حال بر خلاف تصور آنها رسیدن به نرخ تبدیل بالا دستیافتنی است.
شما برای افزایش فروش به سحر و جادو نیاز ندارید، بلکه تنها کافی است از چند ترفند تبلیغنویسی محصول برای هدایت مشتری به سمت خرید استفاده کنید.
در این بخش قرار است با ۷ ترفند فوقالعاده آشنا شوید که به شما کمک میکنند نرخ تعامل و نرخ تبدیل را به شکل چشمگیری افزایش دهید.
۱. از عنوان اصلی و عنوان فرعی استفاده کنید
فارغ از اینکه یک عکس باکیفیت و گیرا تمام مزیتهای مهم محصولتان را به مشتریان نشان میدهد، آنها اغلب ابتدا به عنوان اصلی و عنوان فرعی صفحۀ محصول توجه میکنند.
این دو عنصر مهم نه تنها به بازدیدکننده میگویند که در این صفحه چه چیزی پیدا خواهند کرد بلکه میتوانند آنها را به کسب اطلاعات بیشتر ترغیب کنند. از اینرو نوشتن عنوان و زیرعنوان ضروری و حیاتی است.
هنگام تبلیغنویسی صفحۀ محصول سعی کنید موارد زیر را رعایت کنید:
- از یک عنوان کوتاه اما قانعکننده برای صفحۀ محصول استفاده کنید تا بازدیدکننده به خواندن صفحه ادامه دهد.
- بیشتر از ۱۰ کلمه برای عنوان خود استفاده نکنید. فراموش نکنید که عنوان باید مختصر و مفید، واضح و شفاف، قانعکننده و معتبر باشد.
- جزئیات بیشتر پیشنهادتان را در عنوان فرعی ارائه دهید. از کلمات قدرتمندی مانند فوقالعاده، باورنکردنی و خارقالعاده استفاده کنید. علاوه بر این میتوانید از سؤالها، نقل قولها، آمار و ارقام یا موارد مشابه دیگر بهره ببرید. عنوان فرعی شما باید توصیفی، آموزنده و مؤثر باشد.
۲. به مزیت های محصول بپردازید
وقت خود را صرف برجسته کردن ویژگیهای محصول کنید و از مزیتهای آن بگویید. در حقیقت هنگام تبلیغنویسی صفحۀ محصول از ذکر خام ویژگیهای محصول پرهیز کنید.
خودتان را جای مشتریان بگذارید. نیاز و خواستۀ آنها را پیشبینی کنید. حالا ببینید محصول شما چگونه میتواند به آنها کمک کند.
به این موضوع بپردازید که محصولتان چگونه میتواند زندگی مشتری را بهبود ببخشد. ویژگیهای محصولتان را با مزیتهای آن ترکیب کنید تا توضیحات شما دلپذیر و طبیعی به نظر برسد.
قبل از اینکه تبلیغنویسی صفحۀ محصول را شروع کنید، لیستی از ویژگیهای محصول خود تهیه کنید. به لیست نگاه کنید و ببینید هر یک از آنها چگونه میتواند به مشتری هدف شما آموزش دهد یا از مشکلات او بکاهد. به آنها در توضیحات خود اشاره کنید تا مشتری متقاعد شود که به محصول شما نیاز دارد.
۳. از قدرت داستان سرایی بهره ببرید
اگر میخواهید صفحۀ محصولتان نرخ تبدیل را افزایش دهد باید بتوانید احساسات را در بازدیدکنندگان زنده کنید. تحقیقات نشان دادهاند که احساسات در رفتار و تصمیم خریدار تأثیر میگذارد.
برای برانگیختن احساس بازدیدکنندگان از قدرت داستانسرایی به نفع خود بهره ببرید.
یک داستان کوتاه دربارۀ محصول شما به احتمال زیاد میتواند احساسی در مشتری ایجاد کند. شما باید فضایی ایجاد کنید که مشتری پس از ورود احساس کند همین حالا در همین مکان به این محصول نیاز دارد.
برای داستانسرایی هنگام تبلیغنویسی صفحۀ محصول به این موضوع فکر کنید که چیزی در ایجاد این محصول به سازندگان آن الهام بخشیده است. سعی کنید سفر خلق این محصول را شرح دهید.
شما باید نیازها و خواستههای مشتریان هدفتان را به خوبی درک کنید تا بدانید چه داستانی میتواند محصولتان را به عنوان راهی برای برآورده شدن آنها نشان دهد.
داستان شما باید احساس بازدیدکننده را هدف قرار دهد تا با ایجاد انگیزۀ خرید اجازه ندهد که صفحه را ترک کند.
۴. دوستانه بنویسید
هنگام تبلیغنویسی صفحۀ محصول فرض کنید برای دوست خود مینویسید. بازدیدکننده هنگام خواندن صفحۀ محصول شما باید احساس راحتی کند. کلمههایی انتخاب نکنید که مخاطب را از خواندن آن دور کند. طبیعی باشید!
لحن دوستانه و معمولی به مشتری کمک میکند تا به راحتی با برند شما ارتباط برقرار کند. کلمهها و عبارتهایی را به کار ببرید که از آنها هنگام توصیف محصول برای دوست خود استفاده میکنید.
صاف و پوستکنده همه چیز را بیان کنید! از تعاریف پیچیده و اصطلاحهای فنی پرهیز کنید. کاربر باید آنچه را که گفتهاید درک کند.
از لحن برند خود برای توصیف محصولات استفاده کنید. یک لحن ثابت میتواند باعث افزایش آگاهی از برند و همچنین اعتماد شود. به این ترتیب برند شما را به یک برند فراموشنشدنی تبدیل و آن را از سایر رقبا متمایز میکند.
۵. از قدرت کلمه ها استفاده کنید
برخی از کلمهها که به آنها کلمههای قدرتمند گفته میشود میتوانند باعث تحریک خواننده شوند. در حقیقت آنها به طور طبیعی باعث برانگیختن احساس او میشوند. از اینرو با کمک آنها میتوانید نرخ تبدیل خود را افزایش دهید.
این واژهها به مخاطب کمک میکنند تا محصول را ببیند، بچشد و لمس کند. قدرت این کلمهها میتوانند مشتری را متقاعد کنند که پیشنهاد شما ارزش خریدن دارد.
برای مثال دو کلمۀ «خوب» و «فوقالعاده» را در نظر بگیرید. به نظر شما کدام کلمه میتواند احساسات را با خود حمل کند؟
این نوع کلمهها نسبت به سایر کلمهها قویتر و به یادماندنیتر هستند؛ زیرا باعث میشوند خواننده با جان و دل نوشتۀ شما را بپذیرد. با این حال زیادهروی نکنید! تنها از چند کلمۀ قدرتمند برای انتقال حس مورد نظر خود بهره ببرید.
به عنوان مثال برای انتقال ترس و اضطراب میتوانید از کلمههایی مانند خطرناک، مهلک و سمی استفاده کنید. در نقطۀ مقابل، واژههای ثابتشده، علمی و شناختهشده میتوانند حس اطمینان را القا کنند.
۶. به پرسش های مشتریان پاسخ دهید
گاهی اوقات ممکن است هنگام تبلیغنویسی صفحۀ محصول هیچ ایدهای به ذهنتان خطور نکند. هر زمان به این مشکل برخورد کردید که نمیدانستید چه چیزی در صفحۀ محصول خود بنویسید، روی پاسخ دادن به سؤالهای مشتری کار کنید.
نیل پاتل معقتد است که اگر مشتری توضیحات محصول را بخواند و پاسخ سؤالهای خود را پیدا نکند، کار خود را به خوبی انجام ندادهاید.
در یک جلسۀ طوفان فکری دربارۀ تمام سؤالهایی که ممکن است در ذهن مخاطب در رابطه با محصول شما ایجاد شود بحث کنید. متن خود را با پاسخ به این سؤالها ترکیب کنید.
شما با این کار نه تنها تمام اطلاعات لازم را در اختیار مشتریان خود میگذارید، بلکه نشان میدهید که به خواسته و نیاز آنها توجه و رسیدگی میکنید.
شما میتوانید یک چتبات برای صفحۀ محصول خود در نظر بگیرید تا بتوانید به سؤالهای مشتریان پاسخ دهید. اگر جیب شما اجازه میدهد حتی میتوانید یک نفر را برای پاسخ دادن لحظهای به مخاطبان در نظر بگیرید.
این فرد میتواند مشتری را در طول مسیر خرید خود راهنمایی کند. از آن گذشته بیشک برقراری ارتباط با یک انسان به جای ربات اعتماد بیشتری ایجاد میکند.
۷. اسکن کردن صفحۀ خود را آسان کنید
آیا میدانستید که کاربران تنها حدود ۱۶ درصد از مطالب ارائهشده در یک صفحه را میخوانند؟ شما فقط ۵ ثانیه فرصت دارید تا توجه آنها را جلب کنید و آنها را در صفحه نگه دارید.
کاربران این روزها به دنبال این هستند که در کمترین زمان، مطالب یک صفحه را مرور کنند. کار را برای آنها آسان کنید! آنها باید بتوانند به سرعت و بدون نیاز به صرف کردن وقت زیادی تمام اطلاعات اصلی و ضروری را پیدا کنند.
در تبلیغنویسی صفحۀ محصول برای آسانتر کردن تردد در صفحه و استفاده از محتوا موارد زیر را رعایت کنید:
- از عناوین اصلی و فرعی چشمنواز و مرتبط استفاده کنید.
- از بولت پوینتها استفاده کنید.
- فضاهای خالی ایجاد کنید.
- از فونتهای متفاوت برای جلب توجه مخاطب استفاده کنید.
سخن آخر
ترفندهای تبلیغنویسی صفحۀ محصول به شما کمک میکنند تا چند گام جلوتر از سایر رقبای خود حرکت کنید. با این حال همه چیز در این ترفندها خلاصه نمیشود.
محتوای صفحۀ محصول شما مانند سایر بخشهای وبسایت به مراقبت مداوم نیاز دارد. سعی کنید محتوای خود را مرتب بررسی کنید و در صورت نیاز آن را تغییر دهید.
ممکن است سایر رقبا از شما الگو گرفته یا از روی کار شما تقلید کرده باشند. شما نباید با رها کردن صفحۀ محصول خود اجازه دهید مانند دیگران دیده شوید. برای برنده شدن باید از سایر رقبا متمایز بمانید.
برای افزایش تأثیرگذاری صفحۀ محصول خود بین عناصر بصری و نوشتاری خود تعادل ایجاد کنید. محتوای متنی تنها راه توصیف محصولات شما نیست. برای برجسته کردن مزیتهای محصول به جای زیادهگویی از دیگر سلاح خود یعنی محتوای بصری بهره ببرید.
همانطور که میدانید نکتهها و روشهای دیگری برای افزایش اثربخشی صفحۀ محصول و بهتبع آن افزایش نرخ تبدیل و فروش هم وجود دارد. اگر تجربهای در این زمینه دارید که میتواند به کامل شدن این یادداشت کمک کند در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.