راز های موفقیت برند والمارت
برند والمارت به خردهفروشی چندملیتی مستقر در ایالات متحدۀ آمریکا اشاره میکند. این کسبوکار دارای شبکهای از سوپراستورها، خواربارفروشیها و فروشگاههای همیشه درحال تخفیف است.
والمارت با درآمدی معادل ۵۵۹۱۵۱ دلار در سال، رتبۀ اول لیست پردرآمدترین کسبوکارهای بزرگ را به خود اختصاص داده است. طبق آخرین گزارشهای منتشرشده تعداد کارمندان مشغول در والمارت ۲۳۰۰۰۰۰۰ نفر است. والمارت یک کسبوکار خانوادگی است که به صورت سهامی عام اداره میشود و به خانوادۀ والتون تعلق دارد.
برند والمارت بر پایۀ استراتژی رهبری هزینه شکل گرفت. کسبوکارها با اتخاذ این استراتژی سعی میکنند محصول یا خدمت خود را با کمترین قیمت ممکن عرضه کنند. در حقیقت این نوع کسبوکارها تلاش میکنند به عنوان ارزانترین سازنده یا ارائهکنندۀ یک محصول یا خدمت شناخته شوند.
برند والمارت از بدو تأسیس تا امروز رشد چشمگیری داشته است. بررسی این برند به شما کمک میکند تا بدانید برای رشد کسبوکار خود به چه چیزی نیاز دارید. در این یادداشت با یکدیگر نگاهی به تاکتیکهای برند والمارت برای تحقق اهدافشان میاندازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
تلاش برند والمارت برای پایین نگه داشتن قیمت ها
هدف اصلی والمارت در بیانیۀ مأموریت و شعار تبلیغاتی آنها خلاصه میشود:
«پسانداز کن تا زندگی بهتری داشته باشی»
سام والتون در سال ۱۹۹۲ پس از دریافت نشان افتخار آزادی رئیسجمهوری اظهار داشت که اگر با هم کار کنیم، هزینۀ زندگی را برای تمام مردم کاهش خواهیم داد. ما به دنیا نشان خواهیم داد که پسانداز کردن و داشتن زندگی بهتر چگونه است.
برند والمارت بیش از نیم قرن است که به شعار و هدف خود وفادار مانده است. آنها تلاش میکنند تا محصولات را همواره با قیمت کمتری به مشتریان ارائه کنند.
به همین دلیل والمارت توانسته پایگاه مشتری قوی و وفاداری ایجاد کند. مشتری به محض ورود به هر کدام از فروشگاههای والمارت میداند که میتواند روی قیمتهای پایین آنها حساب کند.
به خاطر داشته باشید که قرار نیست استراتژی و شعار والمارت برای کسبوکار شما هم مناسب باشد. در حقیقت شما باید به ثبات و وفاداری آنها به وعدهها و شعارهایشان توجه کنید.
شما میتوانید با پایبندی به وعدهها و قولهای خود، مشتریانتان را حفظ کنید و وفاداری آنها را افزایش دهید. فراموش نکنید بهترین کسی که میتواند برای کسبوکارتان تبلیغ کند مشتری فعلی شما است.
کاهش هزینه های عملیاتی
بیشک کاهش هزینههای عملیاتی نقش زیادی در موفقیت برند والمارت داشته است. هزینههای عملیاتی به هزینههای جاری مربوط به فعالیت عادی و مستمر یک کسبوکار اشاره میکند.
والمارت به عنوان یک کسبوکار خسیس شناخته میشود. آنها سعی میکنند تا جایی که قانون دستشان را باز گذاشته است حقوق کمتری پرداخت کنند. از آن گذشته برخلاف سایر کسبوکارها در والمارت از پاداش و مزایای متنوع برای مدیران خبری نیست.
کاهش هزینههای عملیاتی به معنای پرداخت حقوق ناچیز به کارکنان نیست. از اینرو سعی کنید برای کم کردن هزینههای خود مخارجتان را کنترل کنید. در حقیقت هوشمندانه خرج کنید! به عنوان مثال میتوانید بخشی از کار را برونسپاری کنید.
به خاطر داشته باشید که نارضایتی کارکنان به اندازۀ نارضایتی مشتری اهمیت دارد. برای جلوگیری از افزایش نرخ ریزش کارکنان و کاهش بهرهوری مراقب تصمیمهای خود باشید. برای کاهش هزینههای عملیاتی از شناسایی و حذف هزینههای غیرضروری شروع کنید.
استقبال از فناوری
استقبال از فناوریهای جدید یکی از رازهای موفقیت برند والمارت به شمار میآید. والمارت در اوایل دهۀ ۸۰ یکی از اولین شرکتهایی بود که از بارکد برای رتقوفتق امور در پیشخوان خود استفاده کرد.
جوزف وودلند یکی از کارکنان شرکت آیبیام بود که برای اولین بار بارکد را به عنوان کدی برای محصولات غذایی معرفی کرد. با این حال جورج لارر با ساخت یک دستگاه اسکنر، دنیای تجارت را برای خواندن بارکد متحول کرد.
والمارت با استفاده از بارکد توانست چندین گام از سایر رقبای خود جلو بیفتد. بارکدها به آنها اجازه دادند تا نسبت به وضعیت کالا و موجودی لحظهای آن آگاه باشند.
والمارت با کمک بارکد توانست رفتار و نیازهای مشتری خود را رصد و تجزیه و تحلیل کند. از طرف دیگر بارکد به والمارت برای بررسی میزان تقاضا در لحظه کمک کرد. این برند با برقراری ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان توانست کالای موردنیاز را در زمان مناسب تأمین کند.
والمارت همچنین یکی از اولین کسبوکارهایی بود که از فناوری شناسایی از طریق امواج رادیویی (RFID) استفاده کرد. این فناوری به والمارت کمک کرد تا بداند کدام فروشگاه به چه نوع محصول و به چه میزان نیاز دارد. از آن گذشته فروشگاهها دیگر میدانند کدام یک از قفسههای آنها خالی شده و برای پر کردن آن اقدام میکنند.
بهره بردن از فناوریهای جدید یکی از بهترین تصمیمهای برند والمارت به حساب میآید. آنها با کمک فناوریهایی مانند بارکد و شناسایی از طریق امواج رادیویی توانستند برند خود را از سایر رقبا متمایز کنند.
بسته به نوع کسبوکارتان و همچنین بودجهای که دارید سعی کنید از فناوریهای جدید سود ببرید. شما همچنین میتوانید عملکرد سایر رقبای خود را بررسی کنید و ببینید استفاده از کدام تکنولوژی و ابزار جدید بهترین نتیجه را برای شما رقم خواهد زد. تا میتوانید از اشتباههای دیگران درس بگیرید!
نقش مدیریت زنجیره تأمین در موفقیت برند والمارت
از دیگر رازهای موفقیت برند والمارت میتوان به مدیریت حرفهای و پیشرفتۀ زنجیره تأمین اشاره کرد. آنها علاوه بر استفاده از بهروزترین فناوریها مانند بارکد و RFID با اتخاذ رویکردهای مناسبی توانستهاند رقابتی بودن قیمتهای خود را حفظ کنند.
برند والمارت برای کنترل هزینههای حملونقل از استراتژی کراس داکینگ (cross-docking) بهره میبرد. در این استراتژی کسبوکارها تلاش میکنند تا هزینههای حملونقل و زمان تحویل را کاهش دهند و از صفر شدن موجودی محصول جلوگیری کنند.
والمارت برای پیادهسازی این استراتژی، مراکز توزیع خود را در ۲۱۰ کیلومتری فروشگاههایش دایر کرده است. محصولات از سمت تولیدکننده ارسال میشود و بدون اینکه در انبار ذخیره شوند برای خروج بارگیری میشوند. این استراتژی تا حد زیادی هزینههای حملونقل، هزینههای انبار و همچنین هزینههای نیروی کار را کاهش میدهد.
استراتژی کراس داکینگ یک استراتژی قدرتمند برای والمارت به حساب میآید. شما هم میتوانید با اتخاذ یک استراتژی قدرتمند برای لجستیک و زنجیره تأمین، زمینۀ رشد کسبوکارتان را فراهم کنید. سعی کنید براساس نوع کسبوکار، صنعت و همچنین منابعی که دارید بهترین استراتژی را انتخاب کنید.
خرید مستقیم از تولید کننده
در دهۀ ۱۹۸۰ والمارت رویکرد خود را در رابطه با تعامل و ارتباط با تولیدکنندگان تغییر داد. آنها به حذف واسطه و خرید مستقیم از تولیدکنندگان روی آوردند.
والمارت به دلیل جایگاهش از قدرت زیادی در مذاکره و چانهزنی برخوردار است؛ از اینرو برای تأمین محصولات خود سعی میکند تا از این قدرت فوقالعادهاش بهره ببرد.
تولیدکنندگان به همکاری با برند والمارت علاقه دارند. به همین دلیل با پیشنهاد و اصرار والمارت برای کاهش قیمتها موافقت میکنند. برخی از تولیدکنندگان پس از پذیرفتن پیشنهادهای پایین والمارت مجبور شدهاند که کارگران خود را اخراج کنند تا از آسیب رسیدن به کسبوکارشان و ضرر جلوگیری کنند.
برخی از تولیدکنندگان برای تأمین نیاز والمارت مجبور شدهاند که تولید خود را به کشورهایی با نیروی کار ارزان منتقل کنند. دلیل این تصمیم، سر پا ماندن پس از پذیرفتن قیمتهایی است که والمارت به آنها دیکته میکند.
علاوه بر این، والمارت تمام دادهها و اطلاعات مشتری و فروش، موجودی انبار و همچنین فروش لحظهای خود را در یک پایگاه دادۀ بزرگ نگهداری میکند. والمارت این نرمافزار را در اختیار تولیدکنندگان و تأمینکنندگان خود گذاشته است تا آنها بدانند چه تعدادی از محصولات را در چه زمانی ارسال کنند.
همکاری با والمارت ممکن است باعث نابودی کسبوکار شود. با این حال بد نیست بدانید عرضۀ محصول در قفسههای والمارت برای کسبوکارهای کوچک به اندازۀ طلای المپیک ارزشمند است.
اگر کسبوکارتان نوپا است یا سهم زیادی از بازار در اختیار شما نیست، توصیه میکنیم که از قید این استراتژی و رویکرد بگذرید. شما زمانی میتوانید تولیدکننده و تأمینکننده را وادار به کاری کنید که از قدرت خوبی در بازار برخوردار باشید.
ایجاد انگیزه در کارکنان
قانون «ده فوت» یکی از قوانین منحصر به فرد برند والمارت به شمار میآید. تمام کارمندان والمارت باید از این قانون پیروی کنند. براساس این قانون اگر مشتری در فاصلۀ ۱۰ فوتی (۳ متر) شما باشد باید به او کمک کنید.
والمارت متوجه شد که کارمندان نقش زیادی در موفقیت یک کسبوکار دارند؛ درنتیجه به آنها به چشم همکار و شریک خود نگاه میکند. والمارت آنها را تشویق میکند تا اطراف خود را مدیریت کنند. به هر کدام از آنها میزان فروش بخش، موجودی، هزینهها و میزان سود اطلاع داده میشود.
والمارت از یک سیستم پاداشدهی مرتبط با عملکرد استفاده میکند؛ از اینرو کارکنان والمارت میتوانند در درآمد و سود شرکت سهیم باشند. این رویکرد به کارکنان انگیزه میدهد تا به پیشرفت سازمان کمک کنند و همچنین وفادار بمانند.
اگرچه داستان برند والمارت مملو از ظرافت و نوآوری است اما تمام این کارها به تنهایی انجام نشده است. در حقیقت والمارت همیشه از نظرات متخصصان برای اتخاذ بهترین تصمیم بهره برده است. خاصه در موضوعهای مرتبط با منابع انسانی خود دقت و حوصلۀ بیشتری به خرج میدهد.
برای انگیزه دادن به کارکنان خود و همچنین افزایش بهرهوری تلاش کنید. وقتی کارکنان شما بدانند که عملکرد بهتر، پاداش بهتری به دنبال دارد سعی میکنند تا بیشتر تلاش کنند.
مشتری مداری برند والمارت
سام والتون معتقد است که تنها یک رئیس وجود دارد و او کسی به غیر از مشتری نیست. مشتری میتواند تمام افراد کسبوکار را از بالا تا پایین تنها با خرج پول خود در جای دیگری از کار برکنار کند.
برند والمارت بخشی از موفقیت خود را مدیون رویکرد مشتریمداری خود است. آنها مدام تلاش میکنند که راهی برای ارائۀ خدمات بهتر و رقم زدن تجربهای عالی پیدا کنند. آنها با خدمات خود و توجه به نیازهای مشتری به او نشان میدهند که برای او ارزش قائلند.
والمارت همچنین سعی میکند تا جایی که امکان دارد حرفها و بازخوردهای مشتریان خود را بشنود. آنها اعتقاد دارند که مشتری به آنها وابسته نیست، بلکه آنها به مشتری نیاز دارند. از اینرو سعی میکنند از نظر و بازخورد مشتری برای بهبود عملکرد و خدمات خود بهره ببرند.
سخن آخر
والمارت در سال ۱۹۶۲ توسط سام والتون تأسیس شد. آنها توانستهاند طی بیش از نیم قرن فعالیت به پردرآمدترین کسبوکار بزرگ تبدیل شوند. داستان برند والمارت یکی از بهترین منابع برای دستیابی به رؤیاها و اهداف به شمار میآید.
آنها توانستهاند با وفادار ماندن به شعار و وعدههای خود نرخ بازگشت مشتری را به شکل قابل توجهی افزایش دهند. همانطور که میدانید وفاداری مشتری به میزان اعتماد او گره خورده است.
از طرف دیگر برای عمل کردن به وعدههای خود سعی کردهاند هزینههای عملیاتی را کاهش دهند. آنها به حدی در این موضوع سختگیر بودهاند که اغلب افراد، برند والمارت را برندی خسیس میدانند.
برند والمارت هیچگاه با فناوری غریبه نبوده است. از طرف دیگر سعی کرده با مدیریت حرفهای، زنجیره تأمین هزینههای حملونقل را هم کاهش دهد.
والمارت همچنین از قدرت خود برای دیکته کردن قیمتها و بستن بهترین قرارداد با تولیدکنندگان بهره برده است. از آن گذشته والمارت سعی کرده است با ایجاد انگیزه در کارکنان بهترین تجربه را برای مشتریان خود رقم بزند.
والمارت سعی میکند بر پایه و اساس خواسته و نیاز مشتری حرکت کند. آنها همچنین از بازخوردهای مشتریان برای بهبود عملکرد خود بهره میبرند.
آیا دانستن شکلگیری برند والمارت میتواند زمینۀ رشد کسبوکار شما را فراهم کند؟ در بخش نظرات با ما به گفتوگو بنشینید.